Nem csalás és nem ámítás, a gyorséttermi lánc egyre több húsmentes terméket kínál a vegetáriánus és vegán célcsoportnak. Sőt mi több, idén nyáron megnyitotta első húsmentes éttermét is. A vegetáriánus Burger King ugyan csak kísérleti jelleggel, néhány napig üzemelt ebben a minőségben, Kölnben (Németország), az igény azonban egyértelműen megfogalmazódott. Amelyik gyorséttermi lánc lépést kíván tartani a keresleti trendekkel, annak elengedhetetlenné válik egy állandó húsmentes étterem kialakítása a közeljövőben a vásárlók igényeinek teljes körű kiszolgálása érdekében. De vajon melyik gyorséttermi lánc lépi meg ezt elsőként?

 

Növényi alapú ételek egy rohamosan bővülő célcsoportnak

Nem új keletű gondolat a vegetáriánus ételek bevezetése a Burger Kingben: a világhírű lánc már 2002 óta kínál növényi alapú ételeket az Egyesült Államokban. Akkoriban elsőként kísérletezett ezzel a szegmenssel, mára pedig egyértelművé vált a világpiaci trend, amely a húsmentes ételek irányába tolódik el. A vegetáriánus ételválaszték kialakításának stratégiai fontosságát jelzi, hogy a Burger King tervei szerint a brit éttermekben 10 éven belül a hamburger kínálat fele húsmentes lesz.

Stratégiai együttműködések a vegetáriánus ételek érdekében

A Burger King hosszú távon elkötelezett partnere a The Vegetarian Butcher, akivel évtizedek óta együtt dolgozik a növényi termékválaszték kialakításán. Mexikótól és az Egyesült Államoktól kezdve Kínán és Ázsián keresztül Nagy-Britanniában és Európa szívében is hódítanak a húsmentes hamburgerek:

  • A növényi alapú Whopper már 4 földrész számos országában sikert aratott;
  • A brit éttermekben kapható Vegan Chicken Royale – vagy, ahogy Németországban nevezik: Long Chicken – pedig növényi csirkét tartalmaz, a szokásos puha szezámmagos hamburger zsemlében, és vegán majonézzel ízesítve.

Mi fán terem a „növényi csirke”?

Az állatok levágástól megmentését tűzte ki célul a VFC (Vegan Fried Chick*n), amikor Matthew Glover, a Veganuary egyik megálmodója létrehozta és a brit piacon sikeresen bevezette a rántott csirke húsmentes verzióját.

A marhahús vegán opcióval helyettesítése is terítéken van. Az Egyesült Államokban és Kanadában már kapható az Impossible Burger, ami vegán marhahúst tartalmaz. A Hungry Jack-et alapító Jack Cowin közel 1 millió dollárt (!) költött ennek a marhahúsra emlékeztető vegán megoldásnak a kialakítására.

Válasz

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Ezt használhatjuk HTML címkeként vagy attribútumként: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>